Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hyvin taisteltu Oolannissa

14.09.2017

Ahvenanmaalla vuosittain pelattava Alandia Cup on kehittynyt 11-vuotiaiden jalkapalloilijoiden suurturnaukseksi, johon tänä vuonna osallistui 76 poikajoukkuetta ja 29 tyttöjoukkuetta eri puolilta Etelä-Suomea. Ripauksen kansainvälisyyttä tuovat Tukholmasta ja sen ympäristöstä tulevat joukkueet. Lohjan Pallolla oli tänä vuonna edustus poikien ja tyttöjen sarjassa.

P06_Alandiacupissa.jpg
Alkulohkot

Tytöillä oli vastassaan seitsemän joukkuetta alkulohkossa. Turnaus alkoi hieman alavireisesti kahdella tappiolla Malmin Palloseuraa ja Oulun Nice Socceria vastaan. Molemmat aloitusvastustajat tulivat seuroista, joissa tyttöjalkapallo elää vahvana ja vastustajat etenivätkin puolivälieriin asti. Kun turnaus eteni niin myös tulokset paranivat: sekä PIF Paraisilta, että AIK Tukholmasta kaatuivat numeroin 1-0. Lisäksi riihimäkeläisten kanssa pelattiin tasan. Tytöt sijoittuivat lohkonsa neljänneksi ja etenivät hienosti jatkopeleihin.

Pojat avasivat tasapelillä Reipasta vastaan ja sen jälkeen he voittivat neljä perättäistä ottelua, kun LoPalaisten tulivoimaa saivat maistaa turkulaiset (Åbo United), keravalaiset (KP-75), helsinkiläiset (LPS) ja vantaalaiset (I-HK). HPS:n kanssa tasattiin pisteet ja alkulohkon viimeisessä tärkeässä pelissä tamperelaiset Pallo-Veikot kaatuivat vielä komeasti numeroin 5 - 1. Itä-Hakkilan Kilpa koki ainoan pistementyksensä LoPaa vastaan ja voitti alkulohkon. LoPa oli lohkonsa toinen ja oli näin ollen varmistanut paikkansa 20 parhaan joukossa. "Thats it, alkulohko 2. yhtenä kahdeksasta tappiottomasta joukkueesta" ... "ja JATKOOOOOOOOON!" taustajoukot riemuitsivat.

Sijoituspelit

T06_Alandia_Cupissa_2.jpgTytöt pelasivat ensimmäisen pudotuspelinsä D-lohkon voittajaa vastaan. Puotinkylän Valtti oli tehnyt alkulohkossaan selvää kaikista vastustajistaan, Honka ja EPS mukaan lukien. Valtin maaliero oli alkulohkon pelien jälkeen 37 tehtyä ja 0 päästettyä maalia. LoPa taisteli hyvin, mutta ei tällä kertaa voinut paremmalleen mitään. Valtti voitti 4-0 ja eteni turnauksessa mitalipeleihin asti. Valtille jaettiin lopuksi pronssimitalit.

LoPan tytöt olivat kuitenkin iloisia ja tyytyväisiä esityksiinsä turnauksessa. Joukkueen omalla Facebooksivuilla turnauskokemus tiivistettiin näin: "Ålandia Cup 2017 pelattu kunnialla loppuun. Tyttöjen sijoitus 16 parhaan joukossa hieno saavutus. Tänään viimeisen pelin voiton (4-0) vei komeasti pelannut Puotinkylän Valtti, mutta helpolla sitä ei annettu. Mahtava peli ja taistelu LoPalta. Hyvä tytöt, kyllä voidaan olla ylpeitä koko porukasta."

Pojat kohtasivat ensimmäisessä sijoituspelissään tukholmalaisen Hammarbyn. Ottelu oli hyvin tasainen ja voittajaa piti hakea rangaistuspotkukilpailusta. Takaraivossa ehkä oli muisto omassa Lohja Cupissa hävitystä rankkarikisasta. Tällä kertaa samaa ei tarvinnut kokea, sillä LoPa voitti rankkarikisan 6-5 ja LoPa oli jatkopeleissä 16 parhaan joukossa. "Ooooooooo Hammarby kaatuu pilkuilla!!!!!!!! Lohja Cupin mörkö on murrettu, LoPa 16 parhaan joukkoon!!!!!! Aamulla 9.30 vastaaan ilm. Eps Akatemia"

Aamupeli EPS Akatemiaa vastaan ei oikein ottanut sujuakseen ja vastustaja meni ansaitusti jatkoon. Facebooksivulla todettiin "P06 -Alandia Cupin joukkueen virallinen turnausosuus päättyi tänään, kun emme saaneet annettua aamun pelissä riittävää vastusta EPS Akatemiaa vastaan; lopputulos 0-9. Jokainen jätkä pelasi kuitenkin upean turnauksen; ja oppia ja kokemusta tuli huimasti. Kiitos ihan jokaiselle!Turnauksen lopputuloksena 9 peliä: 6 voittoa, 2 tasapeliä ja vain yksi tappio, loppusijoitus poikien sarjassa 16 parhaan joukossa."

Länsi-Uusimaalaiset poikajoukkueet pärjäsivät tämän vuoden turnauksessa loistavasti, kun NuPS voitti poikien turnauksen ja BK-46 sijoittui kolmanneksi. LoPa täydensi menestystä neljännesvälieräpaikallaan.

Joukkueiden fiilikset

Sekä tytöt, että pojat pitivät turnausmatkaa onnistuineena. T06-joukkueen tunnelmista voi lukea tarkemmin erillisessä matkaraportissa. Pyysimme poikajoukkueeltakin kommentteja matkasta ja sen kohokohdista.

Peleissä oli kaksi erityisen mieleenpainuvaa hetkeä, kun tiukat pelit kääntyivät LoPan hyväksi:

"Alkusarjan kärkikamppailussa I-HK Tornadoja vastaan tilanne minuutti ennen pelin loppua 1-1. Peli ratkesi viimeisellä minuutilla Omarin huippuhienoon saksipotkumaaliin Kallen keskityksestä."

"Karsintaottelu Hammarby Vita -joukkuetta vastaan tilanne ensimmäisen puolikkaan jälkeen 0-2 tappioasema. Puoliajalla pojat löysivät uuden vaihteen ja tasoittivat pelin 2-2. Kummankin maalin teki toppari Miska Nousiainen. Rankkarit ratkesivat LoPan hyväksi ja pojat juhlivat ansaitusti upeaa taisteluvoittoa."

Kommentteja osallistujilta kysymykseen mikä parasta reissussa?

Aaro B: Jalkapallon pelaaminen. Paras peli oli se, jossa tein maalin.

Aaro Y: Se että sai tutustua paremmin pelikavereihin ja kehittyminen turnauksen aikana.

Olli R: Hienoa oli nähdä lasten yhteinen ilo onnistumisista. Viikko oli tiivistä yhteiseloa koulumajoituksessa mutta kaikki meni hienosti. 

Agneta S: Pojat olivat hauskaa matkaseuraa.
Jalil B: Hyvä reissu sekä valmentajalle että pelaajille. Loistava tapahtuma ja hyvää kokemusta. Pojat ovat kehittyneet todella paljon. Olemme tyytyväisiä sijoitukseen.
21.11.2017Vuoden 2017 palkitut pelaajat ja seuratoimijat
02.11.2017LoPa hakee juniorivalmennuspäällikköä tai - vastaavia
31.10.2017P00-joukkueen yhteistyösopimus päättyi
31.10.2017Lokakuun Hat-trick!
13.10.2017Soccer Camp suosittu - paikat loppumassa
29.09.2017Syyskuun Hat-trick
27.09.2017LoPan jalkapallokerhot suosittuja
25.09.2017LoPa perusti N2-joukkueen
22.09.2017Metsolan stadion on Suomen 80. ässäkenttä
18.09.2017Matkaraportti: LoPan T06 Alandia cupissa

Siirry arkistoon »