Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

LoPan jalkapallokerhot suosittuja

27.09.2017

Jalkapallokerhot LoPalta uusi satsaus

Lohjan Pallo muutti toimintakonseptiaan kesän aikana ja ryhtyi pitämään jalkapallokerhoja neljässä alakoulussa eri puolilla kaupunkia. Toimintaa pilotoitiin jo keväällä. Syksyn aikana kerhotoimintaa on ollut Ojamon, Metsolan, Muijalan ja Perttilän kouluilla. Keväällä kerhotoimintaa järjestettiin lisäksi Ojaniitun koululla, mutta syksyllä tähän ei ole ollut mahdollisuuksia.

- Olemme seurassa tosi iloisia siitä, että voimme järjestää tällaista matalan kynnyksen toimintaa, sanoo LoPan toiminnanjohtaja Kim Lück. 

- Urheiluseuran tehtävänä on liikuttaa ihmisiä mahdollisimman laajasti ja joukkuelajiin liittyy aina myös yhdessä tekemisen ja ryhmänä toimimisen aspekti.

Kerhotoiminta on osallistujille ilmaista

Nykyään yhteiskunnassa keskustellaan harrastamisen kalleudesta ja usein kuulee sanottavan, että harrastamisen hinta karsii potentiaalisia harrastajia pois.

- Ilmaista toimintaa ei ole olemassakaan, Lück toteaa.

- Aina kun sali- tai kenttävuoro varataan, välineitä ostetaan tai vaikkapa valmentajien matkakulut korvataan syntyy tilane, jossa joku maksaa. Maksut lisääntyvät, kun toimintaa järjestetään ympäri vuoden, kun osallistutaan kilpatoimintaan, kun koulutetaan vapaaehtoisia valmentajia tai palkataan ammattilaisia valmentamaan tai muihin tehtäviin. 

- Nykyään yhteiskunnassa varsin laajasti ajatellaan, että kukin pitää huolta omasta harrastamisestaan ja sen kustannuksista. Seura on halunnut pitää kiinni siitä, että kerhotoiminta on osallistujille ilmaista ja olemme onnistuneet siinä. Kiitos tästä kuuluu meidän mahtaville kerhonvetäjille, jotka vielä ovat juniori-ikäisiä lukiolaisia. Ilman heidän panostaan kerhoja ei voitaisi järjestää.

Maksullisille kerhoille ei kysyntää

Lohjan Pallo, Länsi-Uudenmaan Urheilijat ja Voimisteluklubi Lohja laativat keväällä yhdessä liikuntakerhokonseptin alakouluihin, jossa koululaiset olisivat liikkuneet hyvin monipuolisesti ja olisivat saaneet tutustua eri liikuntamuotoihin ammattivalmentajien johdolla. Konseptissa oli myös kasvatuksellinen elementti, kun koululaisia haluttiin kannustaa ottamaan vastuuta omasta liikkumisestaan.

- Tarjosimme tätä konseptia kaikille Lohjan alakouluille omakustannushintaan, mutta yhtään kiinnostunutta koulua ei ollut.

- Kouluilla on käytössään määrärahoja koululaisten kerhotoimintaa varten. Lohjan alakoulut asettavat omien opettajiensa järjestämät kerhot etusijalle ja vaikka saimme kiitosta aloitteestamme, niin tällä kertaa raha ei ilmeisesti riittänyt liikuntakerhojen järjestämiseen.

- Lohjan Pallo halusi kuitenkin pitää kiinni tavoitteestaan järjestää ilmaista matalan kynnyksen kerhotoimintaa ja siinä myös onnistuimme. Tiettyjä rajoitteita on - toimimme ulkona keväällä ja syksyllä, silloin kun sääolot sen sallivat ja toiminta on vapaaehtoisten kerhonohjaajien varassa, eli heidän aikataulujensa mukaan mennään.

Kerhotoimintaa lokakuun loppuun asti

Kerhoissa on ollut yhteensä noin viisikymmentä osallistujaa joka viikko. Mukana on sekä tyttöjä, että poikia. Kerhoissa opitaan jalkapallolajin alkeita ja tietenkin pelataan.

- Tänä syksynä jalkapallokerhoja järjestetään lokakuun loppuun asti. Syysloman aikana kerhoja ei pidetä.

- Toivon mukaan voimme jatkaa taas ensi keväänä.

21.11.2017Vuoden 2017 palkitut pelaajat ja seuratoimijat
02.11.2017LoPa hakee juniorivalmennuspäällikköä tai - vastaavia
31.10.2017P00-joukkueen yhteistyösopimus päättyi
31.10.2017Lokakuun Hat-trick!
13.10.2017Soccer Camp suosittu - paikat loppumassa
29.09.2017Syyskuun Hat-trick
27.09.2017LoPan jalkapallokerhot suosittuja
25.09.2017LoPa perusti N2-joukkueen
22.09.2017Metsolan stadion on Suomen 80. ässäkenttä
18.09.2017Matkaraportti: LoPan T06 Alandia cupissa

Siirry arkistoon »